Şehit Güner Altınok Kimdir

Şehit Devlet Memuru Güner Altınok, 1 Ocak 1965 tarihinde Erzurum Aşkale'de kalabalık bir ailenin en küçük kız çocuğu olarak dünyaya gelmiş; henüz 4 aylıkken babasını kaybettiği için, maddi sıkıntılar nedeniyle devlet yetiştirme yurduna verilmiştir. İlkokul eğitimini Erzurum'da tamamladıktan sonra, Ortaokul ve Lise eğitimi için Gümüşhane'ye gitmiştir.

Şehit Güner Altınok, Gümüşhane Ticaret Lisesini ikincilikle bitirmiş, ancak okul etkinliklerine faal katılımı, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla ilişkileri ve örnek davranışları gözönünde bulundurularak Kurul kararıyla Lise birincisi olarak seçilmiş; müteakiben Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden başarıyla mezun olmuş; Türkiye Demir-Çelik İşletmeleri'nde 14 yıl hizmet verdikten sonra, Uzman Yardımcısı olarak Milli Savunma Bakanlığı'na atanmış ve 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak'ta düzenlenen kahpe terör saldırısında şehit olana dek çalışmayı sürdürmüştür.

Şehidimiz, keza bir 17 Şubat günü şehit olan Jandarma Genel Komutanı  Orgeneral Eşref Bitlis'le aynı şehitlikte sonsuzluğa uğurlanmıştır.

Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun...